Pölöske

Pölöske (Ungern) 


Sjön är 146 hektar stor med swim nästan längs hela sjön. Du kan välja swim med mindre stuga, vindskydd, husvagn mm. Jag rekommenderar att välja någon utav stugorna eller en tält plats på en av öarna. De har riktigt fina duschar och uppvärmda toaletter och wifi i huvudhuset. Tyckte det var riktigt fint och bra skött och riktigt seriösa vi blev trevligt bemötta och mest troligt är vi tillbaka 2016.
Vi fiskade i swimet till vänster nr3Så här såg det ut tyvärr 5 utav 6 dagar och graderna hade gått ner från 25+ till -5 hade vi som kallast.
Ja fisket blev rätt svårt då vi hade fint väder tills dag 2 och vi hade börjat mäska på de "vanliga" platserna folk fiskade på och de var 150m+ ut i sjön. Elmotorn pajade dag 1 så man blev inte så aktiv med årorna i så kraftig vind. Maximal otur kan man säga men tur var så va vi ett bra gäng som åkte och kul hade vi ändå. Vi träffade på några som fiskade i swimet bredvid och deras sista natt vår andra firade vi en av dom med hans nya PB han fick en otrolig fisk natten vi kom innan stormen kom. 
Gyula Nemeth med en Pölöske fjällis på 23+
I hela ungern är det fiskelicens som gäller på vissa ställen kan man få hjälp med bör att tänkas på innan man står där =)
Ja ganska trött e man på vind efter en sådan tur.
Lyckade lura några mindre i viken som var stängd efter lite mäskning genom buskage som heter duga. Men kommer lätt att åka ner 2016 och försöka sig på den där 20+ fjällkarpen för simmar där gör dom tillsammans med stora malar. Att fiska mal i Pölöske kräver ett annat fiskekort så vill man fiska lite mal eller annan rovfisk får man lösa ett annat kort som bara är för predator fiske. 
Engelska hjälper dig inte mycket här utan det är tyska eller ungerska som gäller så rekommenderar att ha någon som behärskar språket. Växla pengar innan ni åker till ungerska forint och ha med legitimation eller pass annars får du ingen fiskelicens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar