Lac Charmant

Denna pärla ligger utanför Limoges i Frankrike utanför en by som heter Chalus. Vi var sju stycken några från Sverige, England och Spanien som bokat sjön för en veckas fiske.
Detta såg man fram emot då vi inte träffats på ett tag plus att sjön håller stor karp så klart.


Vi valde att flyga ner och hyra en bil sista biten så packningen var väldigt begränsad som tur var kunde jag be en vän ta med beten, bivvy mm från England.
Flög från Köpenhamn till Paris och därefter hyrbil några timmar fram till hotellet där vi skulle spendera en natt. Väl framme på hotellet var det dax att ladda batterierna så det blev grillat på restaurang samt några öl och många skratt.


På morgonen när man packa bilen kunde man känna att det skulle bli rätt mycket kallare än vad man trodde på nätterna så det var tur man tog med sig mycket kläder.
Efter några timmar i den spännande franska trafiken var vi framme vid den vackra lilla sjön som är ca 300 år gammal som heter Lac Charmant som tidigare hetat Lac Royale men legat nere och varit ofiskad ett antal år. Sjön håller rätt stor fisk med topp över 70lbs och en massa vackra gamla spegelkarpar samt en del riktigt fina fjällisar.
James och Pam som håller i sjön idag tar bra hand om sina fiskar och gäster och de erbjuder dusch, toalett, frys, kyl mm vid sjön.
Man har också möjlighet att hyra all utrustning på plats samt få både frukost och middag och skulle man vilja finns det en uppvärmd stuga som är inredd så hela familjen kan följa med.


Men så till fisket!
Lottningen av swim blev som alltid jag drar sista lotten för mig och Daniel men som tur var valde ingen swimet som vi ville ha konstigt nog, bra eller dåligt?
Det skulle nog visa sig under veckan, men vi var nöjda med valet så det var bara att packa upp och få ut grejerna och börja fiska för det är trots allt därför vi e här.Då fisket varit trögt de sista veckorna innan vi kom valde jag att fiska med mindre beten och enbart stringer med 5 botten beten. Valet av bete blev Urban Nutcracker man hört så mycket gott om sista tiden och till krokbete en 12mm vit nutcracker pop up toppad med plastmajs. De första 48 timmarna lyckades jag få 3 takes dock tappade jag en av dom.
Sedan blev nätterna kanske lite för kalla då fisken bara stängde av. Under hela veckan hade vi riktigt kämpigt med att få fisken att äta de ville helt enkelt inte.
Jag mäskade upp en liten plats under ett träd varje morgon på väg till frukosten som jag tänkte gå och stalka på vid segt fiske. Jag lyckades faktist ta en 13 kilos fisk på stalking ca 2 meter ut på den platsen som bjöd på en otrolig fajt under buskarna helt otroligt kul.
De två sista dagarna jobbade vi rätt flitigt på att få Daniels spö att fungera så vi rodde ut dom till en gammal mäskplats cirka 140 meter ut på andra sidan som grannarna lämnat. Det tog inte många timmar försen han fick sitt första take och vilken fisk! Spegel över 20 kg nu var även hans resa gjord dock lyckades han ta två till där lite mindre fiskar men som drog med alla våra spön två gånger vilket var en pina mitt i natten så vi la om snabbt ut längs med kanterna sista natten för vi orkade helt enkelt inte ut med båten igen då vi skulle upp riktigt tidigt för att hinna med flyget.


Många skratt och riktigt kul vecka med goda vänner samt att man äntligen fick sin fjällis över 20kg jag är riktigt glad över fångsten blev totalt tårögd vid fångsttillfället total lycka!
Kan inget annat än att rekommendera denna pärla fast fisket var trögt i slutändan landade jag och Daniel 6 fisk tillsammans under veckan vilket var bra trots kalla stjärnklara nätter med fullmåne.

Happy Days!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar