onsdag 24 april 2019

Skogens pärla! Ett minne blott? Snart om vi fortsätter...


Nu är April månad snart slut och säsongen för mig har precis börjat.
I år har jag tagit det väldigt lugnt och inte fiskat så mycket tidigt på året som jag brukar, mest för att jag var rätt nöjd med förra säsongen samt att man bytt ut en del utrustning som man fick vänta på att få hem.


Nu är man dock så komplett man kan bli och med lite mer än en månad kvar innan lek borde man kunna klämma in några långpass. Än så länge har det blivit några övernattningar i en skogs pärla jag brukar fiska i på våren.
På första passet för 3 veckor sedan förlorade jag en fisk efter en rätt lång fajt vilket var riktigt piss rent ut sagt.
Fast att man var hyfsat snabb ut i båten lyckades jag inte få fri linan från alla näckrosrötter vilket resulterade i ett linbrott.

Helgen efter var man tillbaka och denna gång med min goda vän Patrik men denna helg lös fisken helt med sin frånvaro. Vi kämpade i två nätter men det var bara braxen som behagade att nappa tyvärr.
Vi fick dock go mat och dricka det är ju halva tjusningen!

Ack den som ger sig!
Under påsken var jag tillbaka ännu en gång på samma ställe men när jag kom ner till sjön så var givetvis platsen jag hållit igång upptagen.
Så är det och sånt får man ta det var bara att försöka hitta en bra plats att spendera helgen på.
Med hjälp av deepern skannar jag snabbt av platsen jag bestämt mig för att fiska på då jag vet att under ytan döljer det sig mycket näckrosor i denna del av sjön.
Jag placerar mina riggar strax utanför näckroskanten och sprider två nävar boilies över spöna sen var braxen racet igång igen.

Ja dessa avkommor från helvetet kan vara en riktig pina när man bedriver karpfiske i denna sjö men oftast när man får in dom på platsen är karpen inte långt därifrån.
Första natten gjorde jag nog av med 10 meter PVA på alla utlägg efter braxen så jag var helt slut när solen gick upp och började värma tältet.
Precis när kudden känns som bäst skriker det till i ena larmet och denna gång ingen braxen!
Efter en batalj i näckorna kunde jag håva en grann fjällkarp på 13,62 vilket resulterade i 6:e fjällkarpen i denna sjö över 12 kg.


Dagen därpå slog det om helt...
Några "karpfiskare" hade disco på andra sidan sjön i brist på fisk satt de och sjöng hela natten och inte ens braxen behagade att hugga så jag bestämde mig för att avbryta fisket lite tidigare.

Det är lite upp till var och en men jag tycker alla borde respektera andra fiskare ute vid sjön.
Det räcker med all skit och negativitet på alla forum/grupper idag behöver inte dra med skiten ut till sjön speciellt inte när de lokala bor ner till sjön och för en gång skull inte hatar karpfiskare.
Jag fick besök av några lokala äldre damer på morgonen och det var inte uppskattat med discot kan jag säga.
Förra året stängde dom av en del platser i sjön för oss karpfiskare för att folk inte respekterade reglerna och parkerade vid sjön eller körde på stigarna pga ren lathet!
Hoppas ni som satt där läser detta och ta detta till er så vi alla kan njuta av denna pärla framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar