torsdag 28 september 2017

Sweden vs Denmark


Då var första deltävlingen avgjord och Sverige tog hem segern på hemmaplan.
Tony som håller i Bysjön har planerat in en landskamp med danskarna i deras syndikat på andra sidan sundet. En mycket trevlig tillställning får man säga nu efter halva tävlingen är avgjord, mycket skratt och god mat samt trevliga likasinnade människor.
Jag och min medtävlande Fredric drog lott nr 5 och då jag var tidigare på plats än de flesta så tog man sig ett varv runt sjön för att kolla var fisken höll till. Vi hade två tänkbara swim vi ville fiska och platsen vi valde var faktiskt ett av dom.

Jadå hur mycket plats som helst kvar

Planen var inte så avancerad fiska där vi såg fisk blev det fast det brukar vara lite klurigt i tävlingssammanhang men vi körde på med pva bags med några nävar boilies med cobran utspritt runt om.
Swimet var ganska litet och vi fick knappt plats med spöna, Fredric valde att fiska närmre land på en del fisk som gick och åt rätt frekvent på samma plats hela tiden.
Jag valde samma strategi fast lite längre ut än vad dom flesta fiskade då min tanke var att fisken ändå skulle tryckas ut i sjön av fisketrycket under tävlingen.
Efter utlägg och snabb kvällsmat i form av pasta och Findus köttfärsås satte vi oss bakom spöna och började spana över sjön med varsin öl.

Bring it on...

Vi kunde nu se att fisken började svara på mäsk och bullar på våra mäskplatser och att det bara var en tidsfråga innan något spö skulle dra iväg. Det tog inte lång tid innan man hörde ett run dock var det inte på vårt swim utan lite längre bort men cirka klockan 23.00 drar mitt högra spö iväg i full fart.
YES! Tänkte jag och benen började kännas som spaghetti direkt, man är ju inte van vid att drilla fisk under tävlingar om man säger så. Efter en riktigt härlig fajt kunde Fredric håva en lite och stark spegel på 6,71 och nu var vi med i gamet!


Ett snabbt omlägg med färskt bete och ny solid pva bag samt lite bullar spridda med cobran i närheten så kändes det bra igen. Nu får det bli en liten macka i mackjärnet för att sedan sträcka benen i sängen.
Klockan 02,00 var det slut på vilostunden då man vaknade av ett tjutande larm igen, snabbt ut och jag ser att det är spöet i mitten som drar iväg och efter en rätt snabb fajt håvade Fredric andra fisken till mig som en kung. Efter lite kel på land återutsatte vi fisken och konstaterade att vi var i ledning nu med en fisk på 7,63.Riktigt nöjda gick vi till sängs igen men återigen vara inte ron så länge. Nu är det ett danskt lag som landa två snabba fiskar så nu gick de om oss med 500g och Sverige med några kg. Bara efter några timmar på morgonen får jag fisk på mitt vänstra spö och efter en längre fajt vilket vi misstänkte vara en större fisk men som bara visade sig vara en arg fjällkarp på 8,44 kg och därmed ändå ett bra försprång.


Men det var inte slut där! Ett annat danskt lag fick en på 12+ samt en mindre fisk och de låg nu bara 500g ifrån oss igen men hade tagit över ledningen landsmässigt.
Nu var det tajt!


Spännande ända in i sista då fisket dog ut sista dygnet helt för alla men ett svenskt lag räddade oss med en sista fisk på morgonen innan tävlingens slut och därmed vann vi över danskarna!
Riktigt kul event och all eloge till de som höll i tävlingen nu väntar danskarna på revansch när vi skall över till Danmark i vår och köra i deras vatten.
Vill även tacka min Co pilot Fredric som håvade alla fiskarna till mig under helgen och som tog sig tid med vadare och alla linor som korsa swimet under fajterna.
Mycket trevligt sällskap!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar