måndag 11 september 2017

Äntligen lite fisketid!

Om man tyckte att det var lite fisketid förra året så vet i *** vad man ska kalla 2017
Ofantligt mycket jobb och måsten samt väder som inte klaffar med ledighet osv.
Men i fredags begav jag mig ut för fiske i två nätter i en hyfsat närliggande sjö, tanken var först att köra ner till Bysjön men vädret satte stopp för det.
Med tre stopp på E4an söderut vad man kunde höra på radion så valde jag att avboka denna gång och körde ut till en närmre sjö jag hade bra fiske i förra hösten.

Väl framme i ösregn var det bara att härda ut och ro ut betena till markören och mäska på, den här gången blev valet en spann halibut pellets ca 10 liter och 5 kg stink bullar utspritt runt mörkören där alla tre spön skulle få ligga under helgen.


Val av rigg var en simpel hair rig i mjukt tafsmaterial utan putty eller något annat.
Riggat med en 18mm bottenbete och en halv avskalad pop up på alla tre, PVA bag med krossade boilies KLART!

Natt 1 blev det inte ett pill på grejerna totalt stendött! Var en annan som också fiskade fre-lör lite längre bort och han hade också haft det lugnt under natten. Dock var där en hel del fisk på mitt swim ute vid markören men inga som ville hugga.

Natt 2 körde jag på samma taktik förutom att jag bytade ut den vita pop up delen till gult.
Cirka 00,00 fick jag ett dropback så jag sprang ut och kroka men kände att det var en braxen direkt. Beta om och omlägg i långkallingarna och ner i sovsäcken.
När klockan närma sig 04 får jag ett riktigt take! Nu jävlar! Ut i båten direkt för underlätta fajten och komma bort från alla näckor och vass och efter rätt odramatisk fajt kunde jag landa en fin fjällis på 10,22 kg.Happy Days!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar