tisdag 5 januari 2016

Nuts Nuts Nuts!

Har kokat lite tigers (jordmandel) och tänkte dela med mig hur jag gör mina tigers, inga konstigheter hur enkelt som helst! Fungerar att frysas ner i mindre påsar eller burkar då man inte använder så mycket av det, man ska helst inte övermäska med tigernötter eller andra sorters nötter tänk på det innan användning.

1. Blötlägg i minst 48 timmar.

2. Jag brukar ta bort de som flyter eller
 ser märkliga ut.

3. Tillsätt en liten näve salt per kok.
4. Jag tycker om att smaksätta ibland
denna gång blev det White Chocolate,
gör detta medans du kokar.

5. Koka en timme på svag värme.


6. Blötlägg ett dygn minst efter kokningen eller tills det blir
en tjock sörja typ sirap liknande, då är dom redo att användas
eller frysas ner.

Instant result! En singel tiger och ett plastmajs fixade en Decemberkarp för min del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar