söndag 15 mars 2015

Premiär 2015

Tja! Har flängt runt hela helgen och har äntligen satt mig i soffan. I fredags efter jobb körde jag direkt från jobbet ut till fiskeplatsen. Väl framme på plats så var tänkbara swimet redan upptaget tyvärr. Slängde ut spöna i stress då det tog mig över en timme att köra, upp med bivvy säng mm och väl allt på plats kunde jag avnjuta min lunchbox från jobb.

Första övernattningen 2015

Kallt blev det och graderna gick ner på ca 0 grader hela kvällen och natten men inte brydde sig fiskarna om det. Riggade upp två spön med BnBs pop ups och en specialare och första fisken kom efter ca 2 timmars fiske. Efter ca var andra timme fick jag ett run och fram till morgonen blev det inte mycket sömn. 7 runs 7 landade när solen gick upp och då började jag packa ihop skulle vara på mormors 80års kalas på dagen så kunde inte sitta kvar. Fiskarna var inga toppar men verkligen kul att börja säsongen så här speciellt när andra fiskare hade trögt fiske under samma natt i samma damm medans man själv hade ett riktigt tivoli fiske.

Ibland gör utseendet mer än vikten!

Söndagen blev rätt intressant med! På lördagen innan kalaset åkte jag upp till Egla och mäskade lite inför söndagen. Väl framme och med spöna utlagda på de utvalda platserna med samma beten som på fredagen i Kristianstad kändes det riktigt bra för de kommande timmarna. Redan efter 1,5 timmes fiske går mitten spöt i en redig fart och jag kunde att där var lite mer vikt i denna fisk. Gott att fisken var i kanon kondis och därmed också årets första karp från syndikatet och inte nog med det går vänster spöt en lite tid efter bara och jag kunde landa ytterligare en mindre fjällkarp. Där med blev det nionde fisken för mig så här tidigt på säsongen och man kan inte mer än känna sig nöjd för tillfället.

Såååå jävla snyggt när de reser ryggfenan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar