fredag 30 maj 2014

Ett återbesök i 23an...

Då var det dags igen!
Efter säkert 4-5 bompass med bara gräskarp och tappad fisk så bestämde jag mig för att åka ner och mäska i ett av syndikat vattnen jag fiskar i. Jag var nere på söndagen och mäskade upp en fin plats där det kommit upp en del fisk tidigare i år. Laddat med 4 kg Assasin och lite majs och gott placerade jag ut allt på tre tänkbara ställen som faktist Richard Holm tipsa mig om. Han om någon har ju knäckt nöten i syndikatet så tipsen från honom hjälpte mig en del och det tackar jag för =)
Tidig vår var jag nere vid samma damm och skulle köra ett långpass men då var det inget som stämde så jag packade ihop sakerna långt innan jag egentligen skulle hem.


Syndikatet tidig vår 2014

En riktigt stressig dag blev till kväll, slutade 17.00 och efter det systemet såklart sedan maten och allt skit skulle packas. Var framme vid sjön ganska sent på onsdags kvällen, bröderna Holm var redan på plats i swimmet innan det jag skulle fiska i. Jag packade av lite saker och flabba lite med dom och plötsligt drog ett spö iväg. Lagom taggad nu hämtade man det sista och började packa upp allt man dragit med sig. Under tiden jag packar upp ser jag hur X antal fiskar kryssar runder mellan mäskplatserna. LAGOM HETT =)

Laddade spöna med Assasin/White chocolate på kanterna och slängde en snowman Assasin i mitten. Nu skulle detta betet testas då jag haft ett så bra fiske på Factor 7an så var man lite kluven på att testa något nytt.
Spöna ute och dags för lite kvällsmat innan sängen. Jag bokstavligt satte mackan i halsen när vänster spöt bara drog iväg i 190 km/h =)
En argsint fjällkarp som drog vågen till 7,04 kg och oskulden i syndikatet var rökt. Säcka beta om och ut på samma ställe igen. Drog mig in i tältet för att sova medans jag hörde Holms larm borta i hörnan, graderna sjönk kraftigt under natten och sist jag kolla mobilen var det nere på 5 grader.


Första på Assasin & första i syndikatet

7,04 kg arg fjällkarp


Bädda ner sig och invänta nästa hugg och förhoppningsvis en av de riktigt stora! Fick väl sova 2-3 timmar innan mitten spöt drog iväg och efter en del snags och massa gräs fisken gick in i kunde jag landa min första spegel från sjön med. En av de vackraste fiskar jag tagit får jag säga, mörk rund och riktigt bra fight. Drog vågen till 10,08 och där med första tian landad i år och dessutom en ny tia från ett nytt vatten =) Lagom mätt och belåten kröp jag ner i sängen igen efter att jag säckat fisken.


En riktigt mörk skönhet som testade mina nya spön


Och än var det inte slut där! Mitt på dagen och mitt i maten drog mitt tredje och otestade spö iväg och rätt över alla mina andra linor. =) Såklart in i ett träd men efter lite slit så var den ute tack vare den flätade linan hade fiskarna inte en chans i det snåriga vattnet. Det fick bli tyvärr en "mattbild" då jag tyckte inte det var så lönt att kalla på någon av Holm bröderna för att ta foto på en 5a =)

Nya Favoriten Assasin en riktig stinkare!


Liten krabat som gillade Assasin han med =)

Satt en natt till utan framgång och åkte hem på morgonen lagom till ungarnas vattenkoppsfest!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar