söndag 9 mars 2014

Ett nytt ställe i en bekant sjö

Har precis kommit hem från en övernattning i Hjälmsjön. Fick bli ett nytt ställe då den j***a vinden alltid ska vända när man blir ledig och kan komma ut. Lite bullar hade dock platsen fått vid islossningen så ett run hade inte varit omöjligt.
Det var inte bara jag som trotsade vind och kyla, Patrik gjorde mig också sällskap under turen och även han hade ett följe med sig. Rundström bjöd på fika och jag började på gulashen vi skulle äta till kvällen. Lång kok har man ju tid för när man fiskar karp, i alla fall jag :P


Dagen blev till natt och vi kröp in i våra
hyddor. Ett pip hade jag medans vi åt annars har de inte varit något alls. Inte ens braxen var intresserad idag. 20 minuter efter vi lagt oss hör jag ett mini run som slutar rätt snabbt, snabbt tar ja på mig skorna och kollar ut. Det var Patriks högra spö och jag skriker till på han men inget svar som helst svar bara: krkrkkrkrkkrkrkkrrrrrrrrrrr sov som en stock gjorde han! Kröp in igen med ett litet hopp inför natten.

Men nej det blev ett bompass till, fast vi fick god mat och dricka inte minst fika av Rundström. Solen var framme båda dagarna så vi hade ändå ett kanon väder på trots den kalla vinden. Jag berättade för Patrik om hans mini run på natten och när han veva upp och kollade riggen var hela håret borta, måste varit gädda eller något mest troligt i alla fall för kräftor har där inte varit gott om innan vad jag vet.

Säsongen har börjat på riktigt och gott e de!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar