söndag 23 februari 2014

Första övernattningen för i år!

Hade mäskat upp en plats fast när det väl var dags så hade all is som lossnat drivit in just där såklart.
Jaha, vart blir det nu av då? Bestämde mig för en plats jag tycker om att fiska på våren när det blivit lite varmare.
Fast omäskat kallt vatten i denna stora
sjö. Nu hade jag packat allt så fiska
skulle jag göra! Upp med allt riggat och färdigt, en kopp kaffe och ett wienerbröd så var man igång Hjälmsjön 2014 februari månad =)Den nya ställningen från Cygnet kommer verkligen till nytta på jobbiga ställena. Snygg med!
Platsen är väldigt grund så fick ta i rätt hårt för att komma ut

Dagen blev till kväll och lungt var det på spöna, inte ett pip fram tills det blev mörkt. Fiskade två spön riggade med pop ups med Splash Baits Factor VII 10mm boilies i en liten pva samt lite pellets med hamp oil. Kanske en liten braxen magnet men vill få igång fisken efter vintern. Ett spö med tre 10mm som snowman botten bete.
En timme in i mörkret pep det till tre-fyra gånger och jag satt nästan mackan i halsen, ut snabbt som f*n och kroka. Ahhh braxa jävel! Jaja men kul med lite aktivitet klev på två stycken till under natten så jag blir ändå lite förvånad med så mycket aktivitet i det kalla vattnet speciellt utan mäskning.Kan tala om att jag sov som en riktig kung =)
Lite små kyligt ett tag innan säcken blev varm men sedan blev det bra med värme, gott att kunna ligga rakt i den nya sängen.
Blev soppa och macka med leverpastej sedan packade jag ihop för denna gång.
Riktigt skönt att komma ut och lufta spöna efter vintern. Planerna ska smidas och förhoppningsvis kan jag lura den där 15 plussaren i vår innan lek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar